Windows NT DSL Kapcsolat beállítása

[Hálózat] [Csatlakozás]

Windwos NT operációsrendszer esetében a legfontosabb hogy megfelelõ service pack legyen az operációs rendszerre feltelepítve. Csak a 6a service packkal hajlandó a Windwos NT stabil DSL kapcsolatot létrehozni. Természetesen a service packot elérhetõvé tesszük oldalunkon.

Windows NT Service Pack 6a
sp6i386.exe 38.4 MB

Hálózati beállítások

Az "Asztalon" kattintson a jobb oldali egérgombbal a „Hálózatok” ikonra, majd válassza ki a „Tulajdonságok” menüpontot a megjelenõ menübõl!


A megjelenõ "Hálózat" ablakban a kattintson a „Protokollok” lapfülre, majd válassza a „Hozzáadás…” gombot

A következõ„Hálózati protokoll kijelõlése” ablakban, válassza a „Saját lemez…” gombot.

Adja meg a DSL tárcsázó protokoll elérési útját, majd kattintson az „OK” gombra

Ezután megjelenik az „OEM választási lehetõségek” ablak, ahol jelölje ki a PPP over Ethernet Protocol-t és kattintson az „OK” gombra.Ezután a „Hálózat” ablakon belül a „Protokollok” lapfülön meg fog jelenni a PPP over Ethernet Protocol bejegyzés. Kattintson a „Bezárás” gombra.Protokoll telepítése után az Operációs rendszer figyelmeztetni fogja a felhasználót, hogy a RAS szolgáltatást telepíteni kell. Kattintson az „OK” gombra a telepítés megkezdéséhez.

A „Windows NT Telepítõ” kérni fogja a telepítéskor felhasznált CD-t az összetevõk másolásához.

Telepítés befejezésével meg jelenik a „Távoli elérés beállításai” ablak. Itt kattintson a „Beállítás” gombra.A „Csak hívásra” opció legyen kiválasztva majd kattintson az „OK” gombraEzután kattintson a „Folytatás” gombra.Majd indítsa újra a számítógépet az „Igen” gombra való kattintással.Újraindítás után ellenõrizze a PPP over Ethernet Protocol tulajdonságait.
Kattintson a jobb oldali egérgombbal a „Hálózatok” ikonra, majd válassza ki a „Tulajdonságok” menüpontot a megjelenõ menübõl. Kattintson a „Protokollok” lapfülre, majd válassza a „Tulajdonságok…” gombot.Ezzel elérkeztünk a Windows hálózati konfigurációjának végéhez.

[Vissza]

DSL Csatlakozás létesítése Windows NT alatt

A "Saját gép" ikonra kettõt kattintva a következõket látja:

Válassza a "Telefonos hálózat" ikont. Amennyiben elõször teszi ezt akkor egy „Helyinformáció” ablak fog megjelenni, ahol meg kell adnia a tartózkodási helyének körzetszámát.

Ezek után felhívja a figyelmét a program hogy a „Telefonlista üres”, az „OK” gombra kattintva mehet tovább.

Az „Új telefonkönyv bejegyzés Varázsló” elõször a bejegyzés nevére lesz kíváncsi. Adjon meg egy nevet amivel azonosítani tudja majd a kapcsolatot. Illetve pipálja ki a chekboxot, majd kattintson a „Befejezés” gombra


Ezután az „Új telefonkönyv bejegyzés” ablak jelenik meg ahol ki kell választania a „Tárcsázási port”-ot. Ez legyen az Ön hálózati kártyája. Illetve meg kell adnia egy „Telefonszám”-ot ami legyen „1”.Kattintson át a „Kiszolgáló” lapfülre. „Protokollok” részben csak a TCP/IP elötti chekbox legyen ki pipálva.

Válassza a „TCP/IP beállítások…” gombot. A DNS/WINS címének kézi megadása opciót jelölje ki, majd adja meg az Elsõdleges és Másodlagos DNS-eket.
Az ablakban alul található két chekbox ki kell, hogy legyen pipálva!
Amennyiben az elsõdleges és másodlagos name szerverek nincsenek birtokában, itt szolgáltatókra bontva tájékozódhat róluk. Ezután kattintson az „OK” gombra.

Ezután válassza a „Parancsfájl” lapfület. A „Nincs” opció legyen kiválasztva

Az Adat biztonság lapfülön a „Minden hitelesítés elfogadása, nyílt szövegé is” opció legyen kiválasztvaAz X.25 lapfülön a Hálózat opció a „Nincs” beállításon legyen. Ha minden a megadottak szerint van beállítva kattintson az „OK” gombra.
A „Telefonos hálózat” ablakban válassza ki a létrehozott csatlakozást, majd kattintson a „Tárcsázás” gombra.A következõ ablakban meg kell adnia felhasználónevét és jelszavát.Amennyiben minden beállítást megfelelõen végzett el, a kapcsolat létrejön.A kapcsolódás tulajdonságai a „Telefonoshálózat-figyelõvel” követheti nyomon.

 

[Vissza]