WindowsMail for Vista Konfigurációja POP3-as fiók használatára

[Wizard] [Tulajdonságok]

Új account létrehozása

Miután sikeresen feltelepítette a programot, és el is indította, egy "Varázsló" felület fogja Önt fogadni. Ezen "Varázsló" segít egy új postafiók létrehozásában.

Amennyiben már nem az elsõ fiókot állítaná be a varázsló a következõ képpen érhetõ el.Majd a következõ ablakban, a "Hozzáadás" és azon belül a "Levelezés..." választása.A "Varázsló" a következõ lépéseken viszi keresztül Önt.

Elsõ lépésként meg kell addnia egy nevet, ezt a nevet fogják feladóként látni azok akik Öntõl e-mailt kapnak.Ezután az e-mail címét fogja a program kérniMajd a POP3 (beérkezõ) és SMTP (kimenõ) levélkiszolgálót kéri.
Elviekben az Internet Szolgáltatótól ezen szerverek nevét, címét meg kellet, hogy kapja,
de itt tájékozódhat felõlük...Ezután a program az e-mail fiók lekérdezéséhez szükséges felhasználóinevet és jelszót kéri.Ezután a program a fiók létrehozás végéhez ér!Ezzel a lépéssel eljutott az új e-mail account (fiók) létrehozásának végéhez.


[Vissza]Már beállított e-mail fiók tulajdonságainak szerkesztése

Az új fiók tulajdonságait az "Eszközök/Fiókok" menüpont alatt szerkesztheti.A felugró ablakban láthatja a programban rögzített Leveelzési, hír és egyéb kiszolgálókat.

Az Internet fiókok (Internet Accounts) ablakban ki kell választania a módosítani kívánt fiókot, majd "Tulajdonságok" (Properties) gombra kell kattintani.

Az "Általános" (General) lapfülön a fiók alapbeállításai láthatóak. Olyanok mint a megjelenítendő név, e-mail cím, stb.

Fontos még a "Kiszolgálók" lapfül... Itt található a kimenő (outgoing) és beérkező (incoming) levélkiszolgáló
Ezen belül a "Bejelentkezés biztonságos jelszó..." (Log on using secure...) ne legyen ki pipálva!!!!

A "My server requires...", "Kiszolgáló hitelesítést igényel" pont előtti checkbox-ot csak akkor kell bejelölni ha az tényleg szükséges. pl T-Online-os levelezés esetén.Itt a "Settings" gombra kattintva meg lehet adni a hitelesítéshez szükséges adatokat, ha azok nem egyeznek meg a beérkező szerverhez használtakkal.A Speciális lapfülön extra beállítások, mint levél darabolás, vagy e-mail másolat kiszolgálón való hagyása állítható be.
[Vissza]