Az Outlook 2007 Konfigurációja az első inditástól.


Először üdvözli a varázsló mely segíteni fogja a fiók létrehozását.A program rákérdez, hogy "internetes" e-mail fiókot szeretne e létrehozni. Az "Igen" lehetőséget kell választani majd a "Next/Tovább" gombra kell kattintani.Ezután egy "Automatikus" beállítás ablak jelenik meg. A fiók automatikus beállítását nem ajánljuk inkább a kézi beállítást választását javasoljuk. A Kiszolgálóbeállítások vagy további kiszolgálótípusok kézi megadása" előtti checkbox-ot jelölje be, majd kattintson a "Netx/Tovább" gombra.Ezután meg kell adnia milyen típusú kiszolgálóhoz szeretne csatlakozni, beállítani. Válassza az "Internetes e-mail" előtti rádiógombot, majd kattintson a "Next/Tovább" gombra.Ezen lépés után kell megadnia minden információt a fiók létrehozásához.
Név, e-mail cím, kiszolgáló típusa mely lehet POP3, HTML, és IMAP. Meg kell adnia még a kiszolgálók címét és a kiszolgálók eléréséhez szükséges felhasználónevet és jelszót. A "Biztonságos jelszóhitelesítés..." opciót a magyar szolgáltatók nem használják így ne jelölje be.

Elviekben az Internet Szolgáltatótól a szerverek nevét, címét meg kellet, hogy kapja,
de itt tájékozódhat felõlük...

A fiók létrehozása közben a "További beállítások" gombra kattintvaa kiszolgálók és a fiók tulajdonságait érheti el.

További beállítások megnyomása után a következő ablakkal és beállítási lehetőségekkel találkozhatunk.

NAgyban hasonlít ez a rész az Otlook Express, Outlook2000, WindowsMail fióktulajdonságaihoz.
Az "Általános" lapfülön megadhat egy hivatkozási nevet, válasz címet...A "Kimenő levelek kiszolgálója" lapfülön adhat meg eltérő kimenő levelekhez tartozó hitelesítési adatokat.A "Kapcsolat" lapfülön esetleg külön kapcsolatot adhat meg a levelek küldéséhez. Ez a mai DSL, KTV-s világban teljesen felesleges.A "Speciális" lapfülön adhat meg eltérő kiszolgálói portokat, illetve itt jelölhető be az is ha másolatot szeretne tárolni a levelekből a szerveren.

Ha megadta az adatokat és a "Next/Tovább" gombra kattintott a software gratulál a fiók létrehozásához.A létrehozott fiók tulajdonságai a következő képpen tekinthetőek meg. Az "Eszközök/Fiókbeállítások..." pontot kell a menüből kiválasztani.Majd az E-mail lapfülön, a fiókok közül azt kell kijelölni melynek a tulajdonságaira kíváncsiak vagyunk és a "Módosítás" gombra kell kattintani.[Vissza]