Incredimail beállítása, konfigurálása

[Wizard] [Konfiguráció] [Letöltés]


Telepítés után új account létrehozása

Miután sikeresen feltelepítette a programot, és el is indította, egy "Varázsló" felület fogja Önt fogadni, mely felület elérhetõ a programban a Tools/Accounts/Add menü alatt is . Ezen "Varázsló" segít egy új postafiók létrehozásában. A program alkalmas több fiók egyszeri kezelésére is. Fontos hogy amennyiben eddig már használt a számítógépen Outlook Express levelezőklienst, a software autómatikusan át importálja a beállításokat.

Az Account Wizzard a következő lépéseken viszi önt keresztül.

Első lépésként megkérdi hogy automatikus vagy kézi beállítást szeretne a felhasználó. Érdemes a kézi beállítást választani, sokkal biztonságosabb, átláthatóbb és nem utolsó sorban oktató hatású. :) Tehát válassza ki a "Let me configure myself" opciót majd kattintson a "Next" gombra.A "Next" gombra nyomva a következõ ablakban, a program a beállítandó fiók pár adatát kéri el a felhasználótól. A "Your name is" sorba a felhasználó nevét, a "Your e-mail address" sorba a használni kívánt e-mail címét kell meagadnia.
Természetesen a névhez bármit beírhat (ezt a nevet fogják a címzettek feladóként látni), becenevet, teljes nevet, cégnevet, rövidítést, de az e-mail címhez fontos hogy a szolgáltatótól kapott e-mail címét adja meg.Következõ képen, ki kell választani a beérkező levelezési kiszolgáló típusát, mely legyen POP3, majd meg is kell adni ezen kiszolgáló elérési nevét. Az "Incoming mail server" sorba írja be a szolgáltatótól kapott beérkező levelezési kiszolgáló címét, az "Outgoing mail server" sorba pedig a kimenő levelezési kiszolgáló címét.

Fontos!!! amennyiben nem használ authentikációt a kimenő levelek küldésekor, a kimenő levelezési kiszolgáló minden esetben azon szolgáltató e-mail szervere kell hogy legyen mellyel fel van kapcsolódva az internetre.

Elviekben az Internet Szolgáltatótól ezen szervereket meg kellet, hogy kapja,
de ha nincs információja róluk itt tájékozódhat felõlük..


Ezután a "Next" gombra kattintva, a következő ablakban meg kell adnia a szolgáltatótól kapott fióknevét és jelszavát. A software autómatikusan kitölti az e-mail cím @ előtti részével a "Username" mezőt, de ez nem mindíg felel meg a valóságnak, így nézze meg szerződését a megfelelő adatokért. Az adatok megadása után kattinson a "Next" gombra.


Ezzel a fiók beállítás végéhez érkezett, kattintson a "Finish" gombra.
Incredimail Konfigurálása

Már létrejött fiók beállításainak módosítása, megtekintése a következőképpen történhet.
A program elindítása után a "Tools/Accounts" menüpontot kell megkeresni, majd itt nem az "Add" gombot választani, hanem a megfelelő fiók kiválasztása után a "Properties"-t.

A Program beállításai nagymértékben hasonlítanak az Outlook Express beállításához, a készítők ezzel is a könnyebb kezelhetőséget és az egyszerűbb átállást támogatják.

Egy T-Online-os fiók beállításait lehet itt most nyomonkövetni, megtekinteni.

General lapfülön a fiók általános beállítási láthatóak, Feladó neve, e-mail címe, a fiók elnevezése stbstb.Servers lapfülön a beérkező (Incoming) és kimenő (Outgoing) kiszolgálók neve és beállítása látható. T-Onlineos kimenő mailszerver speciálisan akkor is megkövetelik az azonosítást ha saját Internetes kapcsolata alól küldenénk levelet!!! Tehát a "My server requires..." sort be kell pipálni.A "More Settings... " gomb alatt a kimenő kiszolgálón történő authentikációt konfigurálhatja.
Amennyiben a beérkező kiszolgálóval azonos azonosító adatokat használ, válassza a "Use same settings..." opciót. Ha más adatokat szeretne megadni válassza a "Log on using" opciót és adja meg felhasználónevét és jelszavát.Az "Advanced" lapfülön különleges beállítások módosíthatók. Kezdő felhasználónak ezek módosítását nem ajánlom, kivéve ha a szolgáltató utasítja erre.

Itt lehet még például a szerveren másolatot hagyatni a programmal. Figyelem!!! A szervereken az ügyfelek bizonyos nagyságú e-mail tárhellyel rendelkeznek, így ha a másolatot hagy (Leave a copy...) opciót kiválasztja, eza tárhely esetleg egy idő után betelhet. Minde esetben figyelje tárhelye telítettségét egy webmailes felületről, nehogy ezen opció használata miatt ne kapjon levelet.[Vissza]