Axer Böngészõ

[Telepítés] [Letöltés]


Elõször a varázsló üdvözli az elõfizetõt, a „Tovább” gombra kell kattintani

Majd egy Információs ablak jelenik meg. Szüloknek érdemes elolvasni


Ezután meg kell adni a telepítés helyét, haladóbb felhasználók módosíthatnak rajta, de kezdok inkább hagyják az alapértelmezett beállításon.

Ezután a mappa nevét kell megadni melyben a böngészo indító ikonja illetve a szüloi beállítások indító ikonja található lesz majd a Startmenün belül. Kiválasztható az is hogy ne hozzon létre mappát.


Amennyiben szeretne az ügyfél az asztalon, esetleg a gyorsindítás menüben egy hivatkozást a következo ablakon ezt is megteheti.

Ezután az összegyujtött információk jelennek meg, a „Telepítés” gombra kattintva a telepítés megkezdodik.



Telepítés alatt, kérni fogja a böngészõ a szülõi jelszót. Ezzel lehet megvédeni a szoftvert, a beállításait. Ezzel lehet meggátolni, hogy a gyerek kikapcsolja a böngészõt, csak ennek ismeretében szerkeszthetõek a szülõi beállítások, pl az elérhetõ weboldalak.

Telepítés után a „Szülõi beállítások ablak azonnal megjelenik, esetleg új szülõi jelszó adható meg, itt a „Jelszó változtatása” lapfülön



Illetve saját oldalak adhatóak hozzá, olyanok melyeket a szolgáltató nem vett bele a böngészo által biztonságosnak véltek közé, de a szülõ megbízik bennük. Cím hozzáadása a „Név” és az URL, cím megadásával történhet. A hozzáadás gombbal rögzíthetik a megbízott címet.

Az „OK” gomb megnyomásával a telepítés befejezése következik.



A böngészõ elsõ indításakor meg fog jelenni egy „Ügyfél azonosítás” ablak, ezen ablakba a regisztrációkor kapott e-mail címet illetve jelszót kell megadni.
Amennyiben megfelelõ adatokat ad meg a böngészõ elindul, innentõl kezdve használható.

  • A böngészõ használatához minden esetben aktív Internet kapcsolatra van szükség, hisz csak így tudja azonosíttatni magát a központtal.
  • Amennyiben nem megfelelõ jelszót ad meg a böngészõ nem indul el.
  • ha elfelejti a szülõi jelszavát jelen pillanatban, csak újratelepítéssel módosíthatja
  • a „Szülõi beállítások” a Start menü/Programok/Megadott mappanév/ útvonal alatt érhetõ el
  • Az Axer Bögészõ az Axelero Rt. által kerül kibocsájtásra, hozzáférés is tõlük rendelhetõ.

[Vissza]